Stektermometer

Hur använder man en stektermometer i stekpåse?

Stoppa in köttet i stekpåsen och för sedan in termometern. Om du har en stektermometer med sladd, kan du låter du sladden sticka ut genom öppningen till påsen som sedan stängs till. Öppningen till påsen behöver inte vara helt tät – man klipper ändå upp ett hål för ångan att slippa ut. Har du en trådlös grilltermometer, behöver du inte bekymra dig alls för sladden.

 


Temperaturinställningar: Ju fler temperaturinställningar, desto fler möjligheter. Alla råvaror kräver olika inställningar, därför bör du överväga vad du ska använda stektermometer till. Men väljer du en digital med många inställningar är du väl förberedd. Den ultimata stektermometern kan användas både till steken, grönsakerna och chokladen.

Funktioner: Använder du ofta en stektermometer vid matlagningen kan det vara en fördel att ha flera funktioner. Några stektermometrar tar hänsyn till vilket kött man tillagar och hur. Det finns också termometrar som kan styras via en smartphone app. På så sätt har du alltid koll på temperaturen och tiden.

 

Termometer mat

En stektermometer mäter temperatur i råvaror som vi väljer att tillaga i exempelvis ugnen, på spisen eller på grillen. Först och främst används stektermometrar vid tillagning av fisk, fågel eller kött. Genom att gå på exakta temperaturer istället för tid, känsla eller vana kan man få ett bättre slutresultat.
Just kött ska tillagas med hjälp av en värmekälla och är färdigt att servera avhängigt av vilken innertemperatur det har. Vanligtvis är receptet utformat utan stektermometer och istället finns en tidsangivelse som anger när råvaran är klar. Har man däremot en stektermometer och istället börjar använda sig av temperaturer vid tillagning av kött, fisk och fågel kan man upptäcka att man sparar en hel del tid. Dessutom får man ofta en saftigare kött- eller fiskbit då råvaran inte riskerar att bli överstekt.

Med hjälp av en termometer kan det visa sig att exempelvis de angivna sju minuterna per sida för att få köttbiten klar inte överensstämmer med verkligheten.

Man kan se en stektermometer som en ren investering på vägen till mer precist tempererad mat. Med hjälp av detta verktyg i köket kommer du att få bättre kontroll över din matlagning och kanske ännu godare maträtter.

Timers & Termometrar

En termometer är ett oumbärligt köksredskap när du vill kontrollera temperaturen på olika livsmedel. Med en bra och effektiv stektermometer eller ugnstermometer mäter du enkelt av innertemperaturen på kött men du kan även använda den när du bakar bröd eller för att se när vinet har optimal temperatur för servering. Eller varför inte till vällingen, karamellkokningen eller frityroljan? Här hittar du även timers i flera olika modeller och färger. Med en smart timer får du perfekt kokta ägg varje gång!

Stektermometer

Använd en stektermometer eller grilltermometer för att få den perfekta innertemperaturen på kött, fisk eller kyckling. Stektermometer hjälper dig att kontrollera temperaturen vid bakning, sockerlag, såser. NetOnNet har digitala termometrar som är ihopvikbara, grilltermometer med app och temperaturinställning. Hitta grilltermometer och handla online med snabb leverans eller hämta direkt i närmaste lagershop.

Termometrar

Man har verkligen stor hjälp av en hushållstermometer vid matlagning och bakning! Att mäta den rätta temperaturen istället för att chansa är ett enkelt sätt för att inte misslyckas i köket. Hos oss på Bagaren och Kocken hittar du flera olika hushållstermometrar. Vi har bland annat trådlösa stektermometrar, på dessa finns det flera olika köttinställningar som gör det lätt för dig! Det finns möjlighet att ställa in vilken grad du vill uppgå till, så att den larmar när det är uppnått. Vi har självklart de klassiska analoga ugnstermometrarna i rostfritt stål. Tycker du också att det är kul med ny och spännande teknik i köket? Vi älskar nya, roliga saker som grilltermometer med Bluetooth. Du sticker som vanligt in termometern i köttet och sedan håller du enkelt koll genom en app på din smartphone eller surfplatta. På dessa häftiga termometrar finns det även möjlighet till att koppla in två mätsondar för att kunna se två olika temperaturer samtidigt. Självklart går dessa att använda som vanliga termometrar utan din telefon. 


Trådlös stektermometer som gör det möjligt att lämna köket och ändå ha koll på maten. Användarvänlig med tydlig display, rejäla knappar och enkel inställning. För ugn, utomhusgrill m.m.
  • Bältesclip på mottagaren.
    *Snabbval för 8 sorters kött.
    *Exakt temperaturjustering.
    *Digital nedräkningstimer (äggklocka).
    *Bbatterier medföljer ej.

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Stektermometer ica maxi

Tryckströmbrytare

Renovering Dieselpump Traktor