Sockelskiva

 Sockelskivan Terra by Steni är praktiska och tåliga väggskivor för utomhusbruk, tillverkade av stenkomposit med en yta av krossad natursten. Som grundbeklädnad skyddar väggskivorna mot påverkan från väder, vind och fuk.

 Jag vill ha Steni terra sockelskiva på grundsockeln. I installationsdokumenten visar det att bakom skivan ska det vara reglat 21x70. Till mitt problem så bygger det ut utanför teglet. Någon som sitter på en bra lösning? 

sockelskiva

 

Förvisso inte fullt/strikt enligt bygginstruktionen men jag ser inte vad för problem du kan få om du istället för läkten som är enligt byggbeskrivningen ersätts med tunnare pallningsbrickor eller tunnare remsor av något material så du får in sockelskivan.

Vad är syftet med det hela dock? Det låter då som du har en rätt nygjort isolerad/putsad sockel som du likväl vill klä in. Skivornas syfte är ju annars att ge en snabbvägg till ett putsat utseende.

Med sockelskiva har du en undehållsfri husgrund i minst 25år.

En sockelskiva gör väldigt mycket för utseendet på en äldre grund. Kanske har din grund börjat spricka och du ser att det börjar bli hög tid för en grundrenovering. För att slippa massor av arbete som ändå inte varar för evigt, kan du välja att montera en sockelskiva ovanpå din gamla grund. Sockelskivan är 100 % vatten och fuktbeständig. Vilket betyder att du inte behöver oroa dig för väderväxlingar så som fukt och kyla, värme och torka. Med en sockelskiva monterad får du ett fantastiskt utseende på din husgrund, samtidigt som du ger din gamla slitna grund en naturlig ventilering och en bättre ventilation. Du ger din husgrund skydd mot väder och vind. Problemet med frostsprängningar och mögelbildningar upphör. Det är enkelt att själv montera sockelskivorna mot din befintliga grund, och det finns tydliga riktlinjer från tillverkaren hur du skall bära dig åt:
sockelskiva till husgrund från Steni Bild hämtad från Steni´s hemssida
Hur monterar man sockelskivorna?

Stommen består av tryckimpregnerade träreglar som monteras med ett särskilt mellanrum. Du får hjälp av din bygghandlare med vilken typ av skruv du skall använda vid infästningen i din grund. En särskild EPDM-folie medföljer skivorna som du nu fäster på dina reglar. Montera sockelskivan med hjälp av särskilda steni skruv som är förlackerade för att bli så osynliga som möjligt. Även dessa skruvar skall sättas med ett särskilt mellanrum, vilket du får information om i din leverans av skivorna.

I detta exempel är det montering på grund som visas. En sockelskiva kan med fördel även monteras utanpå muren till en hel källarvåning, ett garage, en trappa och ibland också användas som beklädnad på hela enplansfastigheter. 



Byggskivor

Byggskivor från Byggmax. Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Hos oss hittar du högkvalitativa byggskivor för olika sorters projekt. I sortimentet finns bland annat spånskivor, board och olika skivor för golv.

Användningsområden

Skivans egenskaper tillsammans med sin relativt låga vikt (1300 kg/m3) gör att den har ett brett användningsområde, främst som beklädnadsskiva i till exempel förråd, garage, soprum, miljöstationer, skolor, idrottsanläggningar, hotell, sjukvård, bastu, lantbruk, industri, mm. Skivan kan även användas till uppbyggnad av mellanväggar, som vindskyddsskiva, takfotsinklädnad, fasadbeklädnad, gavelspetsar, sockelskiva, blindbottenskiva, formsättning med mera. 

 Basplatta och dess syfte

Till skillnad från ringen har plattan en fyrkantig form och ganska imponerande dimensioner - 160 * 160 cm Detta gör att du kan fördela belastningen jämnt på brunnen som ligger under den. Detta tillvägagångssätt för att säkerställa säker drift av brunnen skyddar den från för tidig förstörelse. Basplattan används nödvändigtvis när brunnen är placerad på vägbanan. Genom att ta på sig den maximala belastningen och fördela den över dess yta tillåter inte basplattan att överdrivet tryck utövas på brunnen. Således är den helt skyddad från yttre skador.

När brunnen är placerad på vägbanan måste bottenplattan användas. I sin frånvaro bildas en stark sättning av vägbanan runt brunnen, vilket negativt påverkar brunnens livslängd och är fylld med frekventa reparationer.

Valet till förmån för den ena eller andra modifieringen beror på syftet med själva brunnen. För brunnar med vanlig gjutjärnslucka väljs en OP-1k platta med ett runt hål för luckan och för att arrangera avloppet krävs en OP-1d bottenplatta med ett rektangulärt hål för LRS-gallret.

Basplatta UOP

RRP eller armerad betongbottenplatta kännetecknas av ökad hållfasthet. Denna design är designad för en belastning på upp till tio ton och används för att utrusta kommunikationsbrunnar, som utför funktionen att skydda ingången till brunnsaxeln i alla riktningar.

Den skiljer sig i form från konventionella bottenplattor. UOP är en stympad kon i armerad betong med ett runt hål för luckan. Plattor UOP-6 används i ett set med tunga TMR-huvudluckor. Denna modifiering är behandlad med vattentätande impregnering.

I sortimentet av ZhBI-4-anläggningen finns det också RTI-packningar för luckan och luckans lock, monterade i hålet på bottenplattan. Företagets specialister hjälper alltid till att slutföra beställningen korrekt, beroende på brunnens syfte och dimensioner.

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Stektermometer ica maxi

Tryckströmbrytare

Renovering Dieselpump Traktor