Vindskydd altan

 Vindskydd, insynsskydd och skärmar för trädgården samt altanen. Vill du skapa en insynsskyddad trädgård, uteplats eller altan?

Vad är det bästa sättet att göra en vindruta på en balkong?

Den så kallade "vindrutan på balkongen" görs på avstånd (den delen) från balkongens golv till fönsterkarmen.

Denna del av balkongen är öppen och behöver skyddas av en skärm, även från vinden.
Enligt min åsikt är det bästa alternativet en galvaniserad profilerad plåt med en polymerbeläggning.

Fördelarna med en sådan vindruta är många:
Det är möjligt att säkert täta skarvarna mellan botten av balkongen (golvet) och skärmen, mellan skärmen och ramen. utan sprickor och luckor.
Valet av färg är helt enkelt enormt, du kan välja vilken som helst för fasaden på byggnaden, eller vad du vill.

Vindskydd altan
Hållbarhet, tack vare polymerbeläggningen och galvaniseringen, är den profilerade plåten praktiskt taget inte utsatt för korrosion.
Materialet är lätt, det kommer inte att "lasta" balkongplattan med vikt.
Materialet är ganska prisvärt.
Installation kan utföras även självständigt utan inbjudan av specialister, vilket också är ett plus och viktigt.

Inte krävande i vården. 

 För inte så länge sedan träffade jag ett sådant fenomen som en sak som skyddar från vinden på balkongen är installerad. En vindruta, det är ungefär som att det kallas för en balkong. Så jag undrar om någon överhuvudtaget använder den och skyddar den mot vinden överhuvudtaget? Och jag har inte sett dem i verkligheten än. Ämnet är endast relevant för helt öppna balkonger i gamla hus. Om de ännu inte har glaserats, för när de är glaserade är naturligtvis sidorna också helt stängda, vilket skapar ett utrymme isolerat från vädervariationer. Och så sätter du på sidorna av balkongen, till exempel på ett ark av wellpapp som en vindruta, och framför balkongen kommer att vara öppen för alla vindar, det är klart att det inte kommer att finnas mycket komfort från sådana handlingar.

Alla gamla balkonger (inklusive de från byggherren) är inte lufttäta. Detta gäller särskilt för blåsning (även om läckor också är en frekvent följeslagare för balkonger.

Blåsning är inte så märkbar på balkonger utan isolering, men blir ett allvarligt problem på redan isolerade och mantlade balkonger.Det blåser från överallt: från under sockeln, från hörn, från uttag och strömbrytare (det här är inget skämt).

 Faktum är att i många hus, och särskilt i nya byggnader, är lufttrycksskillnaden mellan gatan och rummet mycket märkbar. Med fönstren stängda är lufttryckskraften sådan att den lätt kan blåsa ut skum ur isoleringens sömmar. Isoleringen i sig är inget högkvalitativt skydd mot blåsning. Dess funktion är att spara värme, men isoleringen kan inte förhindra starkt lufttryck och passerar lätt det.

En kvalitativ lösning på detta problem är att belägga alla ytor på balkongen med ett speciellt tätningsmedel. Det skapar en tjock, säker film, varefter den stelnar, alla sprickor är igensatta. Detta kan göras både "före" och efter installationen av isoleringen (i detta fall är sömmarna och lederna också utsmetade).

Färdiga vindskydd till altan och uteplats


Färdiga vindskydd från bygghandeln är en snabb lösning som snabbt ger dig skydd från både vind och oönskad insyn. Tänk bara på att om du vill ha en hållbar lösning bör vindskyddet fästas i väl förankrade stolpar. Färdiga vindskydd finns i många olika prisklasser och stilar, allt från flätade bambumattor och enkla konstruktioner i tryckimpregnerat virke till målade sektioner med olika utsmyckningar. Bilden ovan är från Älvsbyhus. 

Trädgårdsarbete eller avkoppling? Variera vardagen med allt från utemöbler, grillar och trädgårdsdekorationer till redskap eller produkter.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Stektermometer ica maxi

Tryckströmbrytare

Renovering Dieselpump Traktor